Веригата  получи още 5 отличия в конкурса Най-зелените компании на

...
Веригата  получи още 5 отличия в конкурса Най-зелените компании на
Коментари Харесай

Лидл e „Най-зелена компания на 2021“

Веригата  получи още 5 оценки в състезанието „ Най-зелените компании на България “ на b2b Media 
Лидл България завоюва огромната премия на XI-то издание на годишния конкурс " Най-зелените компании на България " на B2B Media. Веригата взе зеления Оскар за устойчивата си грижа към околната среда и зелените си политики, които продължи да извършва и в изискванията на пандемия. 

Заедно с него компанията заслужи и още пет оценки. Кампанията за промотиране на спортните обувки с текстилна част от 100% рециклирана пластмаса Crivit стъпи на първото място в категория „ Зелена акция “. 25% от рецеклирания материал е от остарели пластмасови (PET) бутилки, събирани от плажове и крайбрежни региони. Първо място Лидл България зае и в категория „ Иновация от рецеклирани материали “. С две втори места бяха отличени CSR акцията „ Рециклирането има смисъл “ и зеления план „ Без разхищаване – огромно понижение “, а зелената технология при производството на дънките Archroma сграбчи бронза в съответната категория.

„ Приемаме наградата „ Най-зелена компания 2021 “ като самопризнание за значимата роля на виновния бизнес. Винаги сме си давали сметка, че с всяко наше деяние оказваме въздействие освен върху социално-икономическата, само че и върху околната среда. Точно по тази причина, даже в изискванията на рецесия продължаваме да изпълняваме поетите задължения – да работим отговорно и да способстваме за едно по-добро на следващия ден “, разяснява Елица Георгиева, началник „ Корпоративни връзки “, Лидл България.



Разбирането на Lidl за отговорност и стабилно развиване е залегнало в бизнес модела на компанията. От самото си основаване тя непрестанно се стреми към възстановяване на качеството, успеваемостта и постигането на резистентност при всеки развой и на всяко равнище. От узаконяването на магазините и логистичните бази за възстановяване на енергийната успеваемост, през открити процеси при опаковки, логистика и превоз, до осведомителната акция „ Рециклирането има смисъл “.

Кампанията е част от огромната тактика на Schwarz Gruppe – REset Plastic, която Лидл България следва неотменно към този момент близо четири години. Нейните цели са са отбягване и понижаване използването на пластмаса посредством редица цели и ограничения. В осъществяване на тактиката REset Plastic Лидл България работи по осъществяването на две цели – да понижи количеството пластмаса в опаковките на продуктите лична марка с 20% до 2025 година и да направи 100% от опаковките на продуктите си лична марка оптимално рециклируеми. Повече информация по тематиката може да бъде открита на:.

Всички тези дейности са отразени детайлно във втория отчет за стабилно развиване на Лидл България, който както и първия е единственият одитиран в ритейл бранша у нас. Документът оказва помощ на клиентите да схванат повече за уговорките на Лидл Бъгария за отговорно държание и резистентност:.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР